Lars Johansson på Järnvägshistoriskt Forum 080705
Svar på inlägg under rubriken Varför lämnar så många AGJ

"Jag är inte förtjust att bemöta denna typen av inlägg då jag inte tycker att dessa platsar i detta medium men ibland så måste vissa saker läggas till rätta.

Jag tror inte att det som Björn egentligen har synpunkter på kan innefattas inom begreppet "mobbning". Det är så lätt att ta till detta "populistiska" ord då det lätt väcker känslor hos andra.

Jag och Björn har diskuterat vad det är som Björn reagerar emot och enligt min bedömning har det inget med "mobbning" att göra.

Att Björn lämnade styrelsen har heller inget med "mobbning" att göra. Vill någon ha reda på orsaken så går det bra att fråga Björn eller kontakta mej så skall jag förklara.

Jag avser inte att här i detta medium gå in på några andra detaljer om vad jag och Björn pratade om, men ibland så måste man skilja på om man inte "drar jämt" med någon enstaka person som finns i en förening eller om det är "föreningen som sådan".
 
Jag beklagar självklart att Björn valt att ställa sig brevid. Han har jag har personligen haft mycket gemensamt såväl inom som utom föreningen.

När det sedan gäller rubriken på inlägget så vill jag inte hålla med. Så många aktiva som vi är idag har vi nog aldrig varit. Mellan 15-25 personer vid vår gemensamma middag på lördagskvällarna i Anten hör mer till regel än undantag. Vår medlemskader ligger ganska stabilt kring 1.000 strecket plus familjemedlemmar vilket det gjort de senaste åren enligt den statistik som redovisas på årsmötena.
 
Aktivskaran tycks öka, sakta men säkert, vilket jag tycker är positivt, men det är självklart alltid beklagligt när någon lämnar denna skara oavsett skälet.

Med dessa fakta vill jag bara påvisa att allt är inte så nattsvart som vissa skribenter gillar att beskriva det. Visst har även AGJ problem, liksom många andra föreningar, men så nattsvart som vissa gillar att utmåla det är det inte."

Hela diskussionen kan du läsa här.

Märkliga uttalanden