P-O Söderpalm i Jernvägsnytt nr 1/2002

- Åt samma håll

"... Lars Gustavsson valdes till föreningsrevisor. Vid sin sida får han Lars Steen från Ernst & Young. Han är auktoriserad revisor och har arbetat med den djuprevision som gjorts. Han är därför väl införstådd med den administrativa situation som rått i vår föerening.
Styrelsen fick alldeles före årsmötet den promemoria som djuprevisionen utmynnat i. Ett annat PM lämnade våra egna revisorer till oss i samband med att deras berättelse blev klar. När nästa nummer av Jernvägsnytt kommer ut hoppas jag mera i detalj kunna redogöra för dessa PM.
Vad jag hittills kunnat se pekar de åt samma håll. Styrelsen har ännu inte haft möjlighet att studera dem närmare. Men vi kommer att gå åt det håll dit revisorernas båda PM pekar.
Det handlar om att lägga en solid ekonomisk grund för AGJ. Kvarnabohallen får gå tillbaka till långivarna. Den utgör säkerhet för lånen. Oklarheten beträffande övriga medlemslån skall arbetas bort. Skuldebrev skall skrivas på de lån som saknar sådana. Men först måste långivarna omgående presentera de reverser som faktiskt finns. På sikt kommer vi att se oss om efter andra finansieringsformer än medlemslån. Och alla skall naturligtvis lösas."


Märkliga uttalanden